Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

“TEACH ME TO RUN” Special Event

English: Picture of athlete, Robert Esmie. Wil...
English: Picture of athlete, Robert Esmie. Wilson Wong photo. (Photo credit: Wikipedia)

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ  τον Dr. Wilbour Kelsick και τον Καναδό Ολυμπιονίκη Robert “Blast Off” Esmie
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (Performance 22 Κεντρικό Γήπεδο Τένις ΟΑΚΑ) ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
Δωρεάν είσοδος για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλητισμού


Με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου “Teach Me to Run” Εργαστηρίου στην Ελλάδα στις 28, 29 & 30 (Performance 22 Κεντρικό Γήπεδο Τένις ΟΑΚΑ), θα πραγματοποιηθεί ένα special event -ανοιχτό στο κοινό- για όλους εκείνους που θέλουν να συναντήσουν από κοντά τους καταξιωμένους στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού εισηγητές του και να μυηθούν στα μυστικά του πρωταθλητισμού. Η ειδική αυτή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30/3 (7μ.μ. – 8.30μ.μ.) και μετά τη λήξη του Workshop, το οποίο είναι ήδη sold out και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό. 


Στο πλαίσιο του 1ου “Teach Me to Run”, θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας ο Ολυμπιονίκης και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σκυταλοδρομία Robert “Blast Off” Esmie και ο Dr. Wilbour Kelsick, γιατρός - χειροπράκτης στην Ολυμπιακή Ομάδα του Καναδά. Στο special event, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου του ΟΑΚΑ, οι φίλοι του αθλητισμού και οι θαυμαστές των δύο εισηγητών θα έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν από κοντά, να μιλήσουν μαζί τους για τη σωστή εκγύμναση και προπόνηση αλλά και για την πρόληψη των τραυματισμών. Το ίδιο και οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δρομείς και αθλητές, καθώς και οι επαγγελματίες της υγείας και της κίνησης στους οποίους απευθύνεται το Workshop, αλλά δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν θέση.

Dr.  Wilbour Kesick & Ινστιτούτο MaxFit Movement

Από το 1994 ο Dr. Wilbour Kesick είναι γιατρός - χειροπράκτης στην Ολυμπιακή ομάδα του Καναδά και παρευρίσκεται στους Ολυμπιακούς αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Από το 1997 διοργανώνει σεμινάρια και είναι ομιλητής σε πολλά πανεπιστήμια και ινστιτούτα. Το 1998 ίδρυσε το MaxFit Movement Institute (www.maxfitmovement.ca) στο Βανκούβερ του Καναδά, που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές (στίβου, μπάσκετ, ποδοσφαίρου πάλης κτλ.). Στόχος του Ινστιτούτου είναι η σωστή εκγύμναση και προπόνηση, ενώ λειτουργεί και ως κλινική αποκατάστασης τραυματισμών και θεραπείας μυοσκελετικών προβλημάτων. Το 2003 ο Dr. Wilbour Kesick κέρδισε το Canadian Sports Chiropractic Centennial Award.

Robert Esmie & airblastoff.com

Γεννημένος στην Τζαμάικα, πατρίδα των καλύτερων spriders, o Καναδός δρομέας Robert Esmie το 1996 στους Ολυμπιακού Αγώνες της Ατλάντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4x100 στην σκυταλοδρομία. Eίναι επίσης δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην σκυταλοδρομία, ενώ σήμερα διδάσκει Speed Training (το οποίο χρησιμοποιείται από αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου) μέσω του www.airblastoff.com. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο MaxFit Movement, προσφέροντας στα μέλη του προπονητικά προγράμματα με έμφαση σε τεχνικές τρεξίματος οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε αθλητική επαγγελματική ή ερασιτεχνική δραστηριότητα.

Tο 1ο “Teach Me to Run” Workshop στην Ελλάδα

Η θεματολογία του 1ου “Teach Me to Run” Workshop συνοψίζεται στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση σχετικά με μια μεθοδολογία τρεξίματος που συνδυάζει τις πιο καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις και έχει στόχο την ενίσχυση της αθλητικής επίδοσης καθώς και την πρόληψη τραυματισμών. Το Εργαστήριο περιλαμβάνει ένα 4ωρο σεμινάριο (ως επί το πλείστον πρακτικό και με πολύ λίγη θεωρεία) που απευθύνεται σε αθλητές (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες), οι οποίοι ασχολούνται με αθλήματα όπως το τρέξιμο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το τρίαθλο, το τένις, το handball κτλ. Το 2ο σεμινάριο του είναι 15ωρο, εμπεριέχει πρακτικό καθώς και θεωρητικό μέρος και απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, προπονητές (στίβου, μπάσκετ, ποδοσφαίρου κτλ), γυμναστές, χορευτές, καθηγητές γιόγκα / πιλάτες, θεραπευτές κίνησης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το φετινό 1ο “Teach Me To Run” διοργανώνεται από την Αθηνά Βιτώρη και τους συνεργάτες της Ντόρα Περδικάρη και Μιχάλη Αναγνώστου. Από το 2000 η Αθήνα Βιτώρη διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Καναδά, Αμερική). Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση τόσο σχετικά με τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές πρόληψης και αποκατάστασης τραυματισμών (γενικότερα και ειδικότερα μέσω άσκησης,) όσο και  σε θέματα που αφορούν την ολιστική οπτική του ανθρώπινου σώματος και της υγείας. Η ίδια διδάσκει διαφορές τεχνικές μυικής ενδυνάμωσης, ενεργοποίησης και εξισορρόπησης του σώματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...