Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος : «Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση του ΣΧΟΠ για την Παναχαϊκή.»

Η πρόσφατη απόφαση του ΣΧΟΠ για την Παναχαϊκή χαρακτηρίζεται από το σύνολο των Αχαιών τουλάχιστον ως άδικη, τόσον όσον αφορά στη διάσωση της περιουσίας και της ιστορίας του αρχαιότερου σωματείου της Πελοποννήσου όσο και στη συνέχιση της ένδοξης πορείας του. Η μόνη λύση είναι γενικά η ανάπλαση του γηπέδου. Έτσι, στις αρχές του 2011 κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση στο Δήμο Πατρέων, η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. Μάλιστα, ο Δήμος βλέποντας τη βασιμότητα της πρότασης έκανε παρέμβαση και εντάχθηκε η πρόταση της ΠΓΕ στο νέο ΓΠΣ ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε πως «Ενώ λοιπόν παρέμενε η τυπική ψήφιση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση του ΣΧΟΠ Περιφέρειας και χωρίς καμιά ειδοποίηση απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΓΕ, παρά τη θετική θέση του Δήμου. Συγχρόνως, αν και υπήρξαν θέματα για τα οποία ενώ ήταν απορριπτικές οι εισηγήσεις του Δήμου, εν τούτοις το ΣΧΟΠ τα ενέκρινε.»

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε από τους κ. Γιαννίτση, Παπακωνσταντίνου και Γερουλάνο να δώσουν άμεσα μια ειλικρινή απάντηση στο γιατί απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΓΕ, αλλά και στο αν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρηθεί η λανθασμένη και εξοργιστική απόφαση του ΣΧΟΠ. Παράλληλα, μέσω της ίδιας ερώτησης που κατέθεσε στη βουλή ο κ. Νικολόπουλος έθεσε προ των ευθυνών τους και τους τρείς συναρμόδιους υπουργούς της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, καλώντας τους να μην αφήσουν να πλειστηριαστεί το γήπεδο της Παναχαϊκής, που μεταξύ πολλών άλλων επιπτώσεων θα είχε ως αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πόροι για τη συντήρηση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...