Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Ποιο είναι το πόρισμα της δικαιοσύνης για την Κάρτα Υγείας Αθλητή της ΕΠΟ;»




Παρέμβαση Αυγενάκη προς Παναγιωτόπουλο

  Το αποτέλεσμα του πορίσματος της δικαιοσύνης για τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν σε εικονικές μετρήσεις αθλητών, από την Κάρτα Υγείας Αθλητή της ΕΠΟ, ζητά να μάθει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο

Τον Σεπτέμβριο του 2005, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για την δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε Θεραπευτήρια Υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε ολόκληρη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες μετρήσεις (εξετάσεις). Για τον σκοπό αυτό, η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η εταιρία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες εικονικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του προγράμματος της κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές κυρίως των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το κράτος. Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «φέρονται να έγιναν από το 2006 έως το 2011 με ευθύνη των αρμοδίων ποδοσφαιρικών παραγόντων 1,5 εκατομμύριο εικονικές μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν περνούσαν τις 15.530. Για τις εν λόγω μετρήσεις η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πλήρωσε 9,7 εκατομ. Ευρώ».

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «σε παρέμβασή μου με ΑΠ 7440/20-2-13 έλαβα την απάντηση στις 19 Μαρτίου 2013 ότι «έχει ήδη επέμβει η δικαιοσύνη για το εν λόγω θέμα, δια των αρμοδίων οικονομικών εισαγγελέων». Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 29 Μαρτίου 2013, η Ομοσπονδία, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων με την εταιρεία PC Systems, καθώς δεν είχαν υλοποιηθεί».

Τέλος, ο Λ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, ποιο είναι το πόρισμα της δικαιοσύνης για τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν σε εικονικές μετρήσεις αθλητών και ποιος ευθύνεται και εάν πρόκειται να καταβληθούν τα ποσά που δαπανήθηκαν δεδομένου ότι η εν λόγω εταιρεία δεν υλοποίησε τις συμβάσεις, όπως ανέφέρε η ΕΠΟ κατά την καταγγελία των συμβάσεων στην συνεδρίαση του Δ.Σ.. Ακόμη ερωτά εάν έχει προχωρήσει και νομικά η καταγγελία των συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...