Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τρέχουν Μαραθώνιο με ΦΛΟΓΑ στη καρδιά

Σε μια κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με την ευκαιρία του 31ου Κλασσικού Μαραθώνιου που θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στην κλασσική διαδρομή: 


Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ  κάνει γνωστό ότι αφιερώνει την συμμετοχή των περίπου 850 στελεχών τους στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και του δρόμου των 10 χλμ, στην ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και στον ομώνυμο Ξενώνα που φιλοξενεί παιδιά με καρκίνο!


Η κίνηση αυτή δείχνει την ευαισθησία με την οποία το ΓΕΕΘΑ και η ηγεσία του προσεγγίζουν δράσεις  που ακουμπούν την κοινωνία ή ευαίσθητες κατηγορίες της - όπως είναι τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.


Ελπιδοφόρο μήνυμα

Η βοήθεια για την ενίσχυση των  πολλαπλών δράσεων της ΦΛΟΓΑΣ  δεν έχει μόνο σκοπό την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους κατά την περίοδο της νοσηλείας, αλλά και μια συμβολή στην διάδοση του μηνύματος ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις,που μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ''βγαίνουν'' δυναμικά και δηλώνουν παρούσες στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης με αυτή την δήλωση συμπαράστασης στην ΦΛΟΓΑ και το έργο της.

Μια κίνηση που δεν έχει τα στοιχεία των δημοσίων σχέσεων καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα Γενικά Επιτελεία αθόρυβα, με συμβολικές ενέργειες, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ. Ενώ στελέχη τους, σε ατομικό επίπεδο, έχουν πάρει μέρος σε άλλους Μαραθωνίους με την ομάδα Εθελοντών Μαραθωνοδρόμων της Φλόγας, φορώντας την φανέλα της!

Η συνολική ''χακί'' συμμετοχή

Ανεξαρτήτως της αφιέρωσης η φετινή συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών - ανδρών και γυναικών , αξιωματικών και υπαξιωματικών - στον Μαραθώνιο, είναι εντυπωσιακή. Στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και του δρόμου των 10 χλμ μέσω του Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ),δήλωσαν συμμετοχή 840 στελέχη. Για την ιστορία, αναλυτικά, θα πάρουν μέρος 384 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου, ενώ στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων πρόκειται να συμμετάσχουν  άλλα 456 στελέχη και των τριών Κλάδων.Όμως εκτιμάται ότι υπάρχουν  και πάρα πολλές ακόμα μεμονωμένες συμμετοχές καθώς και πάρα πολλές στα 5 χιλ.: Ίσως συνολικά να ξεπερνούν κατά πολύ τις 1.000!

ΟΙ ''31'' της  31ης  ΜΕΕΔ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρες παρέες στρατιωτικών προετοιμάστηκαν και  κατεβαίνουν μαζί στον αγώνα , ενώ ξεχωριστή παρουσία στον 31ο Μαραθώνιο είναι τα 31 στελέχη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας-Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ)- των κομάντο δηλαδή της Πολεμικής Αεροπορίας που εχουν ως αποστολή να εντοπίσουν , να περισυλλέξουν και να επιστρέψουν σώοι πίσω  με τους πιλότους  μαχητικών αν αυτοί -ο μη γένοιτο - κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις τους χτυπηθούν και πέσουν  με το αλεξίπτωτό τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού (CSAR).
Και υποστήριξη του Μαραθωνίου

 Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, συνδράμουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών  με την διάθεση 176 στελεχών και 34 οχημάτων διαφόρων τύπων με τους οδηγούς τους για την οργάνωση και διεξαγωγή του Μαραθωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...