Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΑΒΛΙ REPEAT ΓΙΑ ΑΥΔΗ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΜΗΤΡΕΛΗ

Ολοκληρώθηκαν με τη διεξαγωγή των Τελικών Φάσεων (Play Offs) οι «μαραθώνιοι» του φετινού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου που διοργανώνει ετησίως η «Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon» (www.bgfed.gr). Νικητές ήταν οι Γιώργος Αυδής (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) και Κώστας Μητρέλης αντίστοιχα. Το Pallini Tennis Park φιλοξένησε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, πολλές από τις οποίες κρίθηκαν στο φινάλε, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές εκπλήξεις.

Στην  Τελική Φάση του Κυπέλλου, σήμανε επιτέλους  η ώρα του Κώστα Μητρέλη, ενός παίκτη με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές  επίπεδο (τρίτος στο European backgammon Tour το 2011), ο οποίος όμως ποτέ δεν είχε γευτεί τη χαρά ενός εγχώριου τίτλου. Στον τελικό, επικράτησε σχετικά εύκολα του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ενώ στον αγώνα για την τρίτη θέση, ο μετέπειτα Πρωταθλητής, Γιώργος Αυδής, επικράτησε του Μιχάλη Προυκάκη.

Στα Play-Offs του Πρωταθλήματος είχαμε… μία από τα ίδια: Ο Γιώργος Αυδής επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας ότι είναι… παντός καιρού και συστήματος ανάδειξης του τελικού νικητή, αφού πέρυσι βραβεύθηκε επικρατώντας στην τελική βαθμολογία, ενώ φέτος έφτασε στο ακριβοθώρητο repeat, χρησιμοποιώντας τον νέο θεσμό της τελικής φάσης.

Κομβικής  σημασίας στην πορεία του για το νέο τίτλο, ήταν η νίκη του Αυδή στον ημιτελικό επί του Χρήστου  Γρούτσου, φετινού «Νικητή της  Χρονιάς», που είχε καταλάβει την  πρώτη θέση στη βαθμολογία της  κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, έχοντας σημειώσει τις περισσότερες  επιτυχίες  στα επί μέρους μηνιαία  τουρνουά. Στον τελικό, ο Αυδής επικράτησε του Στέφανου Μπονάνου, ο οποίος με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση στη  μέχρι τώρα αθλητική του καριέρα.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  BACKGAMMON
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2013 Γιώργος Αυδής
2012 Γιώργος Αυδής
2011 Χάρης Χρηστίδης
2010 Χάρης Χρηστίδης
2009 Κώστας Χιωτίνης
2008 Γιώργος Κλείτσας

1993 (Ε.Ο.Π.Τ.) Γιώργος Κώνστας
1988 (Ε.Ο.Π.Τ.) Κώστας Χιωτίνης

«ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ»

2013 Χρήστος Γρούτσος
2012 Γιώργος Αυδής
2011 Χάρης Χρηστίδης
2010 Χάρης Χρηστίδης
2009 Κώστας Χιωτίνης
2008 Γιώργος Κλείτσας

Σημείωση: Λόγω του συστήματος διεξαγωγής, οι «Νικητές της Χρονιάς» 2008 – 2012, συμπίπτουν με τους Πρωταθλητές.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

2013 Κώστας Μητρέλης
2012 Γιώργος Αυδής

PHOTO: Οι τέσσερις νικητές των επάθλων, πριν από τους ημιτελικούς.Κατά σειρά από αριστερά, οι Χαραλάμπους, Μητρέλης, Προυκάκης και Αυδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...