Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

H Samsung παρουσιάζει την εφαρμογή “Accessibility Map” στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων

Η Samsung συνεργάζεται με το Ίδρυμα για Άτομα με ειδικές ανάγκες “United Country”, την Οργανωτική Επιτροπή Sochi 2014 και το Δήμο της πόλης Sochi, προκειμένου να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς περιορισμούς

Η Samsung Electronics Co. Ltd., Παγκόσμιος Χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία της Ασύρματης Επικοινωνίας (Εξοπλισμός), παρουσίασε την εφαρμογή για smartphones “Accessibility Map”, που επιτρέπει στους χρήστες να πληροφορηθούν εύκολα και γρήγορα για δημοτικές εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με προτεινόμενες διαδρομές και κοντινά σημεία, όπου μπορούν να εξασκήσουν κάποιο Παραολυμπιακό άθλημα.

Η Samsung συνεργάστηκε με το Ίδρυμα για Άτομα με ειδικές ανάγκες “United Country” και την Οργανωτική Επιτροπή Sochi 2014, προκειμένου να αναπτύξει την εν λόγω εφαρμογή. Το “Accessibility Map” ή στα ελληνικά «Χάρτης Προσβασιμότητας» είναι μια διαδραστική εφαρμογή που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο διάστημα του ενός έτους που ακολούθησε την αρχική ανακοίνωση της εφαρμογής, προστέθηκαν περισσότερες από 13.000 εγκαταστάσεις με πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες σε περισσότερες από 500 πόλεις στη Ρωσία, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια άτομα που αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη μετακίνησή τους, προβλήματα όρασης και ακοής, αλλά και μητέρες με καρότσια, να ανακαλύψουν νέες τοποθεσίες που προσφέρουν ένα περιβάλλον χωρίς περιορισμούς.

Η Samsung, ως Χορηγός των Παραολυμπιακών Αγώνων, διεξάγει πλήθος προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ευαισθητοποιώντας, παράλληλα, το κοινό και τους κυβερνητικούς φορείς στη Ρωσία γύρω από αυτό το ζήτημα. Η εταιρεία συνεργάζεται, επίσης, με το Δήμο της πόλης Sochi για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χωρίς εμπόδια για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες ανεξαιρέτως, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Η Ρωσική έκδοση της εφαρμογής “Accessibility Map” είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play, ενώ η Αγγλική έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...