Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Νίκος Καραγεωργίου καλεσμένος των σπουδαστών Αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας


Συστήνω ψυχραίμια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Να πέσουν οι τόνοι για να μην φανατίζεται ο κόσμος.


Το ποδόσφαιρο, η σταδιοδρομία του ως παίκτης και ως προπονητής, αλλά και η προσώπικη του γνώμη σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν οι άξονες της συζήτησης του προπονητή Νίκου Καραγεωργίου με τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας.



Ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν καλεσμένος του τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα ΔΙ.Κ.Ε.Π. (4ος όροφος) του κτιρίου ΒΙΕΝΝΗ, Εγνατία 2-4, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καραγεωργίου, απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων που δέχθηκε από τους σπουδαστές, σχετικά με την προσωπική του πορεία στο χώρο, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την άποψη του για τον «πόλεμο» δηλώσεων που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, απάντησε ότι: «Οι μεγάλες ομάδες επιθυμούν πάντα να έχουν τον έλεγχο. Όπως αντιλαμβανόμαστε, τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι η πιο “δυνατή” ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον τις προδιαγραφές, ιδίως μετά τον ερχομό του κ. Σαββίδη, θέλει να αποδυναμώσει τη θέση του Ολυμπιακού. Συστήνω ψυχραιμία, να πέσουν οπωσδήποτε οι τόνοι, για να μην φανατίζεται ο κόσμος».

Για την άποψη του σχετικά με την επιλογή κατά βάση ξένων προπονητών: «Οι Έλληνες δυστυχώς είμαστε ένας λαός που πάσχει από ξενομανία, κάθετι ξένο μας εντυπωσιάζει. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν την δυναμική να απογειώσουν μια ομάδα, εάν υπάρχει και η αντίστοιχη στήριξη από τους παράγοντες της. Βεβαίως πρέπει να αναφέρω, ότι μεγάλο ρόλο σε αυτή την κατάσταση παίζετε και έσεις οι δημοσιογράφοι».

Για το ποιους θεωρεί πιο αξιόλογους ξένους προπονητές που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι «Κατά την γνώμη μου οι δυο καλύτεροι ξένοι προπονητές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα είναι ο Σάντος και ο Μπάγεβιτς».

Σε ερώτηση σπουδαστή, αν θα δεχόταν πρόταση να αναλάβει προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, απάντησε «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος προπονητής που θα αρνίοταν την θέση, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες. Ο πήχης της Εθνικής έχει ανέβει πολύ ψηλά και αν ένας Έλληνας προπονητής αναλάμβανε τη θέση, την επόμενη κιόλας μέρα, οι δημοσιογράφοι θα τον είχαν «σταυρώσει»».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανατροπή που έγινε στο ματς Λεβαδειακός – Άρης, όντας προπονητής του Λεβαδειακού. «Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Εάν θυμάστε, στο 80’ είμασταν πίσω στο σκορ 1-3 και σκεφτόμασταν να κάνουμε 2 αλλαγές ώστε να κάνουμε πιο επιθετικό παιχνίδι και εκεί έρχεται το 2-3, από εκεί και πέρα δεν προλαβαίναμε ούτε να αντιδράσουμε ούτε καν να σκεφτούμε αλλαγές, το τελικό 4-3 ήρθε από μόνο του. Τέτοιο παιχνίδι δεν έχω ξανασυναντήσει τόσα χρόνια ούτε σαν ποδοσφαιριστής, ούτε σαν προπονητής.»

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει, απέναντι στους σπουδαστές του, συνεχίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης, στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και να τους εφοδιάσει με πραγματικές εμπειρίες, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
Info: ΙΕΚ ΞΥΝΗ | Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 | Τ: 2310 552 406
www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...