Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ BACKGAMMON

 Παπαχριστόπουλος, Μητρέλης και Χρηστίδης  στα εθνικά μας χρώματα

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ DOUBLES ΟΙ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ (ξανά!) ΚΑΙ ΜΗΤΡΕΛΗΣ

Με δύο  τεράστιες επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε το 38o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Backgammon, που διεξήχθη (όπως κάθε χρόνο από το 1976) στο Μόντε Κάρλο: Πιο συγκεκριμένα, στο World Federations Cup (Κύπελλο Ομοσπονδιών), η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, διά χειρός Κίμωνα Παπαχριστόπουλου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ επίσης δεύτεροι κατετάγησαν στο διπλό (World Championship Doubles Consultation) οι Κώστας Μητρέλης και Χάρης Χρηστίδης! Για τον τελευταίο μάλιστα, η συγκεκριμένη διάκριση του Δευτεραθλητή Κόσμου έρχεται για δεύτερη φορά, αφού το 2010 είχε ξαναφτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, παίζοντας με τον Τάκη Χατζέλη.

Η μεγάλες αυτές διακρίσεις, έρχονται να προστεθούν στο πλήθος των διεθνών  επιτυχιών της χώρας μας στο  αγωνιστικό τάβλι, μέσα στον πρώτο μόλις  χρόνο λειτουργίας της αρμόδιας Ομοσπονδίας (www.bgfed.gr), όπως την ανάδειξη της εθνικής ομάδας διαδικτυακού backgammon σε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, το Μάιο.

Στο World Federations Cup, η Ομοσπονδία μας μετείχε για πρώτη φορά (αφού μέχρι πέρυσι δεν υφίστατο επισήμως) και με το «καλημέρα» έκανε αισθητή την παρουσία της στον χάρτη του παγκόσμιου backgammon, αφού ο Κίμων Παπαχριστόπουλος, έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό του θεσμού, χάνοντας από τον Γάλλο Alain Babillon. Στο μεγάλο τελικό του δικού τους τουρνουά, έφτασαν και οι Μητρέλης - Χρηστίδης, ένα σταθερό ζεύγος στο «διπλό», που έχει τιμήσει πολλές φορές το ελληνικό τάβλι έξω από τα σύνορα. Εκεί, παρ’ ότι οι πρωταθλητές μας άγγιξαν το «τέλειο», στάθηκαν άτυχοι απέναντι στους πανίσχυρους Ιάπωνες Michihito Kageyama και Tatsuya Tanaka. Ας σημειωθεί ότι, πέραν των δύο τεραστίων επιτυχιών για τα ελληνικά χρώματα που προαναφέραμε, είχαμε ακόμα μία διάκριση σε ατομικό επίπεδο, αφού ο Κώστας Μητρέλης προχώρησε μέχρι τους ημιτελικούς του Monte Carlo Open, τουρνουά που παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου ο τίτλος κατέληξε στον Ιάπωνα Motonori Kunishima, συνεχίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες της χώρας του στον θεσμό.

Αφήνοντας στην άκρη τις ελληνικές  διακρίσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ατομικό κατέληξε στον Ουκρανό  Vyacheslav Pryadkin, με δεύτερο τον Πρωταθλητή του 2008, Lars Trabolt από τη Δανία. Τέλος, το Πρωτάθλημα Ομάδων κατέληξε στην τριάδα από το Ισραήλ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το σύνολο της αντιπροσωπευτικής  μας ομάδας βρέθηκε στο βάθρο  των νικητών, τη στιγμή που μετείχαν συνολικά 205 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ η χώρα μας δεν εκπροσωπήθηκε  καθόλου σε κάποια γεγονότα.

Μπορείτε  να δείτε συνοπτικά τα αποτελέσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και  του Monte Carlo Open στο http://www.chicagopoint.com/results.html .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...