Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεκόρ συμμετοχών στον φετινό Μαραθώνιο Αθήνας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Μία μικρή υπόσχεση πως μπορεί να μην είναι απλός θεατής στη διοργάνωση, αλλά να μετάσχει κιόλας, έδωσε ο Γιώργος Καμίνης


Η αντίστροφη μέτρηση για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξάγεται στις 10 Νοεμβρίου, ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

«Σε κάθε προσπάθεια λένε πως είναι δύσκολα τα πρώτα... τριάντα χρόνια. Όχι σε αυτή την περίπτωση. Η 31η χρονιά είναι γεμάτη προκλήσεις και στοιχήματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ανέλυσε τις προκλήσεις που περιέχει η φετινή διοργάνωση.

«Είναι πρόκληση η αξιοποίηση του συνεχώς ανερχόμενου κινήματος τρεξίματος στην Ελλάδα. Στο ΣΕΓΑΣ προσπαθούμε χρόνια να το κάνουμε και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση λέμε πως σε όλους τους αγώνες μας- Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, Run Greece - συγκεντρώνουμε από 50.000 δρομείς».

Μία μικρή υπόσχεση πως μπορεί να μην είναι απλός θεατής στη διοργάνωση, αλλά να μετάσχει κιόλας, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Στη χώρα μας τα καλά δεν έχουν διάρκεια, διότι απαιτείται οργάνωση, εργατικότητα, συλλογικότητα, αξιολόγηση, στοιχεία που μας λείπουν.

Ο Μαραθώνιος έχει όλα αυτά τα συστατικά γι αυτό δεν επιβιώνει απλώς, αλλά παρουσιάζει αξιοσημείωτη ζωτικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται αύξηση των συμμετοχών κατά 15%.

Ο κόσμος - κι αυτό είναι από τις θετικές συνέπειες της κρίσης – αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία τον αγώνα.

Ο ΚΜΑ έχει τεράστια σημασία για την Αθήνα. Είναι ένας διεθνής θεσμός. Μην εκπλαγείτε αν συμμετάσχω φέτος, διότι είμαι σε θέση να τρέξω», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Στη σημασία του μηνύματος του Κλασικού Μαραθωνίου στάθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζοντας:

«Ο Μαραθώνιος είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που συνδέει το παρελθόν με τη σύγχρονη Ιστορία και στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα Ειρήνης που ενώνει ανθρώπους και λαούς. Και σήμερα, στην εποχή αβεβαιότητας που ζούμε η Ειρήνη έχει ιδιαίτερη σημασία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...