Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

EΛΛΗΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ …ΤΟ ΑΚΟΝΤΙΟ!

 
Ο συγγραφέας 8 πετυχημένων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, ένα από τα οποία βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλο μετεφερόμενο στην θεατρική σκηνή και το τελευταίο του μεταφρασμένο στα Αγγλικά Νίκος Μιχαλόπουλος θα αφήσει για λίγο την πένα του και θα πιάσει το ακόντιό του με σκοπό να το ρίξει όσο πιο μακριά γίνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters, που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας από 16 έως 27 Οκτωβρίου.

Η αθλητική πορεία του γνωστή αφού φέτος κλείνει 30 ολόκληρα χρόνια στον χώρο του ενεργού αγωνιστικού αθλητισμού και φυσικά το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο. 5η θέση πριν λίγες εβδομάδες στον ακοντισμό στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και χάλκινο μετάλλιο πέρσι στους ίδιους αγώνες στην Σμύρνη της Τουρκίας και φυσικά Πανελληνιονίκης το 2011, το 2012 και το 2013.


Το μήνυμα σαφές και ηχηρό. ‘’Όλοι πρέπει να βγούμε από το βόλεμά μας. Τα χρόνια περνάνε, φέρνουνε μαζί τους αλλαγές κυρίως σε βιολογικό επίπεδο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το θέμα είναι πόσο θες να το αποδεχτείς ή πόσο τολμάς να το αντιμετωπίσεις, κρατώντας τον εαυτό σου σε τέτοια κατάσταση, σωματική, ψυχολογική, διανοητική, ώστε να συνεχίζεις να κυνηγάς τα όνειρά σου και να τα κάνεις πραγματικότητα. Η εποχή επιτάσσει να κάνεις τα πράγματα και να πραγματοποιείς τα επιτεύγματά σου όσο το δυνατόν νωρίτερα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τους άλλους. Η ουσία όμως βρίσκεται στο πόσο πιο αργά στην πορεία της ζωής σου μπορείς να κυνηγάς όνειρα, προκλητικά αλλά εφικτά και να τα πραγματοποιείς. Οι ημερομηνίες λήξης σίγουρα δεν είναι για την ζωή μας και τις όμορφες στιγμές της.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως τσιγγανόπαιδες και παλλινοστούντες.

Την σχολική περίοδο 2011-2012 και 2012-2013 ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του εν ενεργεία πρωταθλητή πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6000μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών, ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών απ’όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

Το επόμενο μήνα ο Νίκος Μιχαλόπουλος εκτός από την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει να γιορτάσει και την κυκλοφορία δύο νέων του βιβλίων.

Το πρώτο απίστευτα επίκαιρο και βαθιά συναισθηματικό με τίτλο ‘’ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ’’, ένα βιβλίο κινητοποίησης και ενθάρρυνσης βασισμένο πάνω σε μια προσωπική ιστορία προσωπικής υπέρβασης και 18 ακόμα ιστορίες θετικής σκέψης.

Το δεύτερο ένα βιβλίο διασκεδαστικό για τους μικρούς φίλους και αναγνώστες, αλλά και πραγματικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς είναι το βιβλίο δραστηριοτήτων του πολύ πετυχημένου best seller ‘’ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ’’, που βρίσκεται ήδη στην 17η έκδοσή του και έχει μεταφερθεί με επιτυχία στην θεατρική σκηνή και είναι εγκεκριμένο από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας Ελλάδας και Κύπρου και το οποίο συνυπογράφει με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού και σύζυγό του Άννα Βερούλη.

Και τα δύο βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...