Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και τις συνεχείς καταγγελίες για τη διαφθορά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή θέτοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά προ των ευθυνών του, καθώς και.. τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών.
Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση του σημειώνει ότι «ακόμη καλά-καλά δεν ξεκίνησε το Ελληνικό Πρωτάθλημα της ξενώνυμης Super League και ήδη το ποδοσφαιρικό κατεστημένο έβγαλε τις βλαβερή του μπόχα! Δημοσιεύματα και φορείς στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μόλις δυο εβδομάδες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος καταγγέλλουν δημοσίως ότι το σύστημα διαφθοράς εξακολουθεί να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα σύστημα που διοικεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και καθορίζει τον πίνακα διαιτητών ανάλογα με τα συμφέροντά του. Το σύστημα αυτό που εκπέμπει αλαζονεία, ακυρώνει κάθε έννοια ισονομίας και έντιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων. Περαιτέρω, υπό εισαγγελική έρευνα είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους στημένους πίνακες διαιτησίας.

Οι κ.κ. Μπριάκος και Δούρος ωστόσο συνεχίζουν να ορίζουν τους διαιτητές, σαν τίποτα να μην έχει συμβεί, ενώ έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι στον εισαγγελέα. Επιπλέον, ως ύποπτος απολογήθηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής».

Ο Αχαιός Βουλευτής στην τοποθέτηση του υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «επί τρία χρόνια υποβάλω ερωτήσεις στην Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αθλητισμού & Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης με κοινοποιήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης αδιαφορείτε συστηματικά και επιδεικτικά να απαντήσετε, αλλά κυρίως να δώσετε έστω και την παραμικρή προσοχή σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχετε την παραμικρή δικαιολογία για την απραξία και την ανυπαρξία σας. Είστε εκτεθειμένοι πλήρως και δεν χωρά καμιά δικαιολογία όπως συνήθως συνηθίζετε να δίνετε για άλλα ζητήματα. Στο θέμα της διαχρονικής ποδοσφαιρικής «παράγκας» καμία Τρόικα δεν σας σταματάει από το να εφαρμόζετε τους Νόμους της χώρας και να οδηγήσετε όλα αυτά τα «διεφθαρμένα συμφέροντα» εκεί που ανήκουν: Στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη ωστόσο την οποία έχετε αφήσει ΑΝΑΠΗΡΗ, χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μια δικαιοσύνη η οποία εδώ και τρία χρόνια δεν έχει διεκπεραιώσει ακόμη την τεράστια υπόθεση των στημένων! Μια δικαιοσύνη την οποία όποτε ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ διατάσσετε να θέτει φακέλους στο Αρχείο «κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ».

Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει με νόημα: «Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν εμφανιστεί μια Κυβέρνηση με την ανάλογη πολιτική βούληση. Το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι αθλητικό. Δυστυχώς είναι πλέον σαφές πως οι έως σήμερα Κυβερνήσεις αποτελούν μέρος της ποδοσφαιρικής διαφθοράς, αφού όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως τροφοδοτούν τη βία και τη νοθεία καλύπτοντας την πλήρως».

Επί τρία χρόνια υποβάλω ερωτήσεις στην Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αθλητισμού & Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης με κοινοποιήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης αδιαφορούν συστηματικά και επιδεικτικά να απαντήσουν, αλλά κυρίως να δώσουν έστω και την παραμικρή προσοχή σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία για την απραξία και την ανυπαρξία τους. Είναι εκτεθειμένοι πλήρως και δεν χωρά καμιά δικαιολογία όπως συνήθως συνηθίζουν να δίνουν για άλλα ζητήματα. Στο θέμα της ποδοσφαιρικής καφρίλας καμία Τρόικα δεν τους σταματάει από το να εφαρμόζουν τους Νόμους της χώρας και να οδηγήσουν όλα αυτά τα «διεφθαρμένα συμφέροντα» εκεί που ανήκουν: Στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη ωστόσο την οποία έχουν αφήσει ΑΝΑΠΗΡΗ, χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μια δικαιοσύνη την οποία όποτε «ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ» θέτει φακέλους στο Αρχείο «κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ» όπως π.χ. με την υπόθεση του ΟΡΓΙΟΥ διασπάθισης δημοσίου χρήματος του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997»!

Και όταν ρωτάνε οι Βουλευτές εντός Βουλής, με περίσσιο θράσος ο αρμόδιος Υπουργός μας «υπενθυμίζει» πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη… Αφού είναι ανεξάρτητη λοιπόν αφήστε την να εκλέγει μόνη της τους Ανώτατους Δικαστές και επίσης δώστε της την απαραίτητη ανεξαρτησία διαχείρισης των πόρων της... αν τολμάτε… αν πιστεύετε φυσικά στην ανεξαρτησία των τριών εξουσιών, τις οποίες στη χώρα αυτή έχετε συγχωνεύσει σε μία: την εκτελεστική!

Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν εμφανιστεί μια Κυβέρνηση με την ανάλογη πολιτική βούληση. Τους σημερινούς κυβερνόντες όπως και τους προκατόχους τους δεν τους ενδιαφέρει ποσώς να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στα χέρια των υγιών παραγόντων και των αθλητών και τα γήπεδα να γεμίζουν από οικογένειες και μαθητές. Το θέμα είναι βαθειά ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι αθλητικό. Περιμένω τον Πρωθυπουργό και τους ερωτώμενους Υπουργούς να απαντήσουν με σαφήνεια στην ερώτηση μου εντός Βουλής και να αποδείξουν εμπράκτως πως οι Κυβερνήσεις είναι μέρος της ποδοσφαιρικής διαφθοράς, αφού όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως τροφοδοτούν τη βία και τη νοθεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...